John Fairhurst instore optreden bij Topdisc vrijdag 17 mei 18u30

Akoestisch solo optreden van John Fairhurst in de winkel om 18u30 voorafgaand aan avondconcert in ‘De Zolder Tordale’ , Bruggestraat in Torhout.

Toegang instore is gratis.

Tickets voor de avondshow in de winkel beschikbaar (vvk 10 euro).

John Fairhurst & Band (UK)

De in Londen wonende John Fairhurst maakt zware blues voor zware tijden. In gepaste momenten deelt en verdeeld hij onthullend, catharsis en opwindend. Kanaliseert de virtuoze gitarist de ontevredenheid die overal in de wereld gevoeld wordt. Om tenslotte hulde te brengen aan het idee van rock ‘n roll als protest-muziek bij te werken … “Persoonlijke hebzucht is ver voorbijgegaan aan de noodzaak om de gezondheid van de samenleving te ondersteunen. De Britse politiek is een farce. De regering is leugenaar”, zegt Fairhurst.Krachtige statements vereisen krachtige muziek.

En het is met die gerafelde glorie dat “The Divided Kingdom” zijn standpunt verwoorden. Gecreëerd met zijn partner in crime, de Bristoliaanse drummer Toby Murray, evangeliseert “The Divided Kingdom” de kracht van rock ‘n roll door pure bloedige prestaties. Tekenend uit dezelfde sonische put die ons Black Sabbath, Tom Waits, Rage Against the Machine en Captain Beef Heart bracht. Tracks als “Blood & Fire“, “Fear” en “Lies and a.45” jagen hem met een woede die zelden wordt gehoord in een tweeledigheid, grijpt hij de realiteit zoals hij het ziet en legt het bloot voor iedereen die het wil zien, wratten en al.

Fairhurst en Murray namen “The Divided Kingdom” op in zijn eigen studio, That Sound Studio, die in 2018 werd gebouwd door het stel, hun vriend Pawel Lach en een multinationale groep vrienden. ‘The Divided Kingdom‘staat voor een eerbetoon aan de passie van het paar voor muziek en hun steeds diepere relatie. “Een echt partnerschap. Toby is mijn beste vriend en mijn broer. We kennen elkaar beter dan wie dan ook. Dit is ons album, dit is ons leven.”

Volgens Acoustic Guitar Magazine (USA) behoort John Fairhurst  tot de top 3 van de Resonator guitar players  wereldwijd. Zijn muziek is een smeltkroes van invloeden, gaande van Jack White en The Black Keys naar Queens of The Stone Age, Iggy Pop en Led Zeppelin. John was al te zien op grotere festivals zoals o.a. Glastonbury en Secret Garden Party. Fairhurst komt voor de 3de maal naar België voor een tour. Bij Biz’art Torhout laat hij zich niet alleen uitzonderlijk vergezellen door zijn band, hij stelt er bij ons ook zijn nieuwe CD voor in België tijdens dit exclusief concert…

Het trio is een prachtige live act en kondigde in april 2019 de “The Divided Kingdom Tour” aan. Met halte op vrijdag 17 mei e.k. in Torhout, voor de CD release voor België.

Gitaar en zang             John Fairhurst (UK – London)

Drums en zang           Toby “Bang” Murray (UK)

Basgitaar en zang      Max Gibson (UK – Lewes)

19 april 2019