Nieuwe Vinyl Releases
Domisoldo
PCNW
Domisoldo
Label: Sing My Title
9 april 2021
Review
Tracklisting
a
No More Delay
Top Of The Slide
Face In The Mood
b
Because
Birds
Domisoldo

‘Domisoldo’ van PCNW is het laatste deel van een trilogie van Belgisch icoon Paul Couter. Een heus drieluik dat gerust omschreven mag worden als zijn muzikale mémoires. De triptiek is een zuivere culminatie van Pauls jarenlange ervaringen en omzwervingen. De rode draad doorheen de drie albums? De karakteristieke stem van Paul, zijn poëtische beatnikkwaliteiten en de samenhangende consistentie tout court. Hoewel elk album van het drieluik een totaal andere sound heeft, is er wel degelijk sprake van eenheid. Niet geheel ontoevallig: Peter van de Veire (Yellow Tape Studio) was de vaste engineer/knoppendraaier van dienst.
Het eerste deel ‘A Yellow Tape Recording’ (SMT-001) werd in 2015 uitgebracht, gevolgd door ‘Paspeur’ (SMT005) in 2016. Het was Paul’s laatste wens om de trilogie voltooid te zien en hij slaagt daarin tijdens de laatste dagen van zijn leven. Op het moment van dit schrijven verblijft Paul Couter in de palliatieve zorgafdeling van het ziekenhuis in Gent, de stad waar hij de tweede helft van zijn leven doorbracht. Paul Couter op stap door de schemerige stad met z’n blues-fanfare. Een vrienden-onderonsje, opnames onder de schemerlamp. “Je n’ai pas peur d’attendre mon amour est plus fort que la mort”. Wildvreemde woeste ontmoetingen met fatale open eindes. Stadsmuziek op zonovergoten pleintjes op het platteland. De liefde, de onzin en andere noemenswaardigheden. Geheime geschiedenissen, klaar om geopenbaard te worden…
Een ambiance die Paul ook treffend wist te vatten toen hij samen met Arno deel uitmaakte van FreckleFace (’72- ’75) en het legendarische duo Tjens Couter (’75-’80).

€ 21,00
Categorie:Nieuwe Vinyl Releases
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Wij kijken er naar uit om u te mogen
verwelkomen in de winkel waar we u
met raad en daad zullen bijstaan.

GEGEVENS

TOPDISC
Markt 30,
8820 Torhout

tel: 050/21 64 62
email: info@topdisc.be

Volg Topdisc!

OPENINGSUREN

Maandag: gesloten
Dinsdag: 9u30 – 18u30
Woensdag: 9u00 – 18u30
Donderdag: 9u30 – 18u30
Vrijdag: 9u30 – 18u30
Zaterdag: 9u30 – 18u00
Zondag: gesloten

De winkel is over de middag
gesloten van 12u tot 13u.

INFO

Alle vermelde releasedata en bijhorende prijzen zijn onder voorbehoud.  Afbeeldingen kunnen verschillende uitgaven wijzigen.

Wij doen ons best om de zo juist mogelijke gegevens door te geven en staan machteloos bij last minute aanpassingen en beslissingen. Dank voor jullie begrip..

Scroll naar top